Stop nu hetzen mod dommerne, Danmark

Det er blevet en folkesport i Danmark at hænge dommere ud på de sociale medier.

For 3 år siden spillede spillede TM Tønder udekamp mod HC Midtjylland. I de sidste sekunder skulle vi bare have tiden til at gå, da vi førte med 1 mål. En Tønderspiller driblede tilbage i banen og der blev straks dømt nøl, og da Tønderspilleren herefter kylede bolden væk, fik han rødt kort og 2 dages karantæne. Ingen fra Tønder hylede over den dom, herregud, dommerne havde jo handlet korrekt, sagde man.

Mandag aften udspillede et lignende scenarie. Nu er alle ude og klynke, mest fordi Sjælland ikke mere er på ligalandkortet. Nordsjælland finder pludeselig ud af, 2 dage senere at de vil protestere. Protestere over et dommerskøn, jamen, jamen. Nu begynder det at blive pinligt, for DHF har lavet et regelsæt som alle jublede over, da det kom. Vi skulle have regler der matchede de internationale regler, sagde man.

Det fik man så og mandag aften blev Nordsjælland ramt hårdt af de regler, og sandelig om ikke landsholdsspillere og tidligere landsholdspillere, samt en gammel mand der har set 25000 håndboldkampe, nu hyler op over netop disse internationale regler.

Tilbage står vi med 2 dommere der bare dømte efter reglerne og efter instinktet, for det gør håndbolddommere jo. Disse 2 stakler bliver på den mest usmagelige måde hængt ud som fuldstændig uduelige. Nu er de så også taget af den næste kamp, og det er direkte pinligt og de må spørge sig selv, "Skal vi dømme efter reglerne eller skal vi lade de store vinde".

Det er nemlig sagens kerne, hvad nu hvis dette var sket i den anden ende af banen. Ville der så have været en historie? Svaret er nej, hverken Mikkel, Lasse, Bent eller de andre ville have skrevet så meget som et komma. En eller anden ville bare have kaldt os urutineret, og så var historien sluttet der.

Danmark, stop hetzen mod de danske håndbolddommere, ellers har vi snart ikke dommere nok længere.