Klostercaffeen fortsætter som sponsor for TMT Red Support

Helt tilbage i 2006, da TM Tønder genopstod, og TMT Red Support blev til, har Klostercaffeen været blandt vore sponsorer, og det er vist ikke for meget sagt, at kalde den hyggelige cafe på torvet for en af vore mest trofaste sponsorer. 

TMT Red Support og Klostercaffeen har lavet en ny 2-årig aftale.

Fra Klostercaffeen's hjemmeside:

Kloster Caféen, regnes som Tønders ældste hus. Dette prægtigt sengotiske gavlhus, der kendes fra middelalderen, menes opført i 1520 som Gildehus for Tønders Kalende Broderskab. Huset er i dag Danmarks eneste bevarede kalendehus.

Kalendehuse blev brugt til indtagelse af mad og drikke efter gudstjenester.

Hvornår kalendegildet ophørte i Tønder vides ikke, men gilderne blev fra 1618 forbudt i Danmark.

  • Hovedhuset var igennem 1600– og 1700-tallet i forskellige Tønder-partricierslægteres eje.
  • I 1778 overtog hvedebrødbager og oldermand for bagerlauget Momme Detlef Jensen huset.
  • I 1783 skiftede huset atter ejer – familien Petersen overtog huset. Familien Petersen drev et bageri i kælderen fra 1910, efter åringer blev kælderrummet dog for lavt, hvorefter de flyttede bageriet ind i nabo huset.
  • Nuværende familien Petersen (Irma og Carl Petersen) overtog bageriet i 1930, og valgte i 1947, at lave stedet om til gæstgiveri og bageri, hvilket de drev frem til 1986.
  • Irma Petersen valgte efterfølgende at leje stedet ud, og har derfor siden lejet Kloster caféen ud, til forskellige lejere, der hovedsageligt har drevet stedet som cafe.

Gå til Klostercaffeen's hjemmeside.
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk