Derfor vandt TM Tønder over Århus

TM Tønder vandt en flot sejr over Århus, på lillejuleaften og den sejr kan vi godt være stolte over, for vi blev hele tiden presset af Århus, men viste stor fight og vindermentalitet i en kamp hvor næsten alt lykkedes.

For bare en måned siden, så det hele lidt håbløst ud, men nu er det hele vendt, og TM Tønder er rigtig velspillende for tiden. Vi har kigget lidt på hvorfor TM Tønder er begyndt at få point og hvorfor vi slog Århus Håndbold lillejuleaften.

Først og fremmest har vi en hjemmebane, der ikke findes mage til i 888 Ligaen. I de seneste to kampe har vi slået formstærke hold som Skanderborg, der i går pressede Skjern til det yderste, samt lige så formstærke Århus Håndbold. Der sker bare noget når Helvede i syd er fyldt op, det får spillerne til at yde de 10% ekstra som der skal til for at vinde i ligaen.

Stor ros til bænken. Torben Sørensen tog bare de rigtige beslutninger og hele bænken var enormt medlevende. Det er virkelig vigtigt at både reserver, fysioterapeuter og trænere viser den begejstring som de gjorde mod Århus.

Christian Trans har udviklet sig til at blive en stabil målmand. redningsprocenterne ligger altid på 35-40 og de par kampe han ikke har ramt topniveauet er Mosel trådt til, så på målmandsposten kan vi matche alle andre hold.

Forsvaret står rigtigt godt og selv om det ikke hele tiden var lige godt mod Århus, så fungerede forsvaret rigtigt godt på de vigtige tidpunkter, de tidspunkter hvor Århus kom tæt på. desuden var voes anden bølge kontra helt fantastisk mod Århus, der aldrig fandt et våben mod dette.

Det etablerede angreb fungerede rigtigt godt. vi kørte modstandernes forsvar rundt og det gav plads til stregspillerne. Ni mål fra stregene var absolut godkendt og herfra stor ros til både Martin og Emil. Der bliver revet og flået i dem og alligevel scorer de sådan set på alt. Respekt. Og ja, det kan godt være at Emil Bergholt har et grønt hjerte, men blodet er rødt, han har det helt rigtige TM Tønder dna.

Desuden bliver der færre og færre udfald og så er det imponerende at dette unge hold viser runine og coolness, når modtanderen kommer tæt på. De tror på det og trækker fra igen, det var vi i TMT Red Support meget imponeret over i går.

Men der skal flere sejre til og det kommer der også. der skal trænes benhårdt i januar, så vi kan være i topform til de afgørende kampe og fortsætte det gode spil. Vi er helt sikre på at Martin Kærgaard glæder sig til den fysiske træning. I hvert fald siger han til Jyskevestkysten:

- Vi har fået at vide, at der ikke kommer til at blive ret meget boldspil i januar. Nu står den på hård fysisk træning, så vi kan sætte farten i spillet, som vi gjorde en del i dag.