Operation overlevelse er i gang.

Umiddelbart vurderet er nedrykningskampen en sag mellem de to sønderjyske hold, SE og TMT, men sådan behøver det slet ikke at blive. Skanderborg er ikke længere væk end de stadig kan indhentes og HC midtjylland synes at være helt ved siden af sig selv, mens uroen ulmer i Herning. Endeligt skal Ribe i gang med træner nummer fire i indeværende sæson, og skal altså starte lidt forfra igen.

I Sønderborg har SønderjyskE lavet ny målsætning. Lige som i TM Tønder, er målsætningen at undgå sidstepladsen. Drømmen om slutspil er der sikkert stadig, men tabellen taler jo sit eget sprog. Således siger Kasper Christensen til Jyskevestkysten:

- Man skal passe på med at se det som en kamp mellem SønderjyskE og Tønder. Sådan ser jeg det ikke. Jeg synes stadig, det er en lang sæson forstået på den måde, at Skanderborg er lige så meget i nedrykningsfare, som vi er. Vi er fire point efter HC Midtjylland, men bedre indbyrdes, så vinder vi i Herning, så skal vi i realiteten bare vinde en kamp mere, end de gør i de andre otte kampe. Så jeg synes ikke bare, det er en kamp mellem to hold, men vores målsætning er at undgå nedrykning.

Hos TM Tønder er cheftræner Torben Sørensen helt på linie med SønderjyskE træneren. Torben Sørensen ser heller ikke nødvendigvis at det bliver en kamp mellem de to sønderjyske hold. Han siger således:

- Vi kigger bestemt ikke kun mod SønderjyskE. Som udgangspunkt tager vi en kamp af gangen, det er det kedelige svar, men nok det bedste i vores situation.

Torben Sørensen, der kan glæde sig over tilgangen af Lasse Hamann-Boeritht, kan desuden se sin bagkæde stærkere end længe. Rolf Ravn og Ulrik Eggert er blevet bedre og bedre og umidelbart har holdet ikke brug for en forstærkning i bagkæden lige nu. Desuden har Rune Schrøder vist fine takter i December, så modstanderne skal forholde sig til andre end Oliver og Stoklund. Desuden er holdet blevet gode til at lukke ned for 7 mod 6 spillet.

Der er planlagt træningskampe den 25. og 30. Januar mod renholdsvis Ribe og SønderjyskE i Skærbæk og Sønderborg. Mere om det senere.
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk