HC Midtjylland er tæt på at lukke ordentlig ned

Da HC Midtjylland i 2015 var ved at lukke med en gæld på 4,7 millioner, trådte Thomas Hinze til og reddede klubben. Samtidig forsøgte han at skabe et storhold i Herning, men det lykkedes aldrig rigtig. Herning er i den grad en Ishockey og fodbold by, og til trods for en pokaltittel, lykkedes det aldrig at få skabt økonomi nok. Det er Hinze nu blevet træt af.

Stort set hele holdet er væk og de spiller videre med et hold, der ville have det svært nok i 2.division, og det har slet ingen sportslig værdi. En investergruppe vil gerne overtage HCM, men vil ikke betale restgælden, der skulle lyde på omkring 2,5 millioner. Hinze vil gerne overdrage investergruppen holdet, men vil heller ikke betale de 2,5 millioner, så det er gået lidt i hårknude, og nu meddeler Hinze at han nok lukker klubben inden den sidste kamp er spillet, af sportslige hensyn.

Han siger således til BT: Nu spiller vi de næste to kampe i håbet om, at der kommer nogen i 11. time og redder klubben. Men hvis vi ved, at vi går konkurs, så er der ingen grund til, at vi spiller den sidste kamp, så kan vi lige så godt trække os, så det er os og ikke Tønder, som rykker direkte ned.

Der er næppe nogen tvivl om at HCM håber at TMT rykker forbi dem før sidste spillerunde, så de bare kan rykke ned, stille og roligt. Hvis holdet lukkede i dag ville det naturligvis give nogle ændringer i stillingen, men det ville jo nok være sportsligt mest korrekt at gøre netop dette.

Stillingen hvis de lukker i morgen vil komme til at se ud som nedenstående, med antal kampe og point nævnt efter klubnavnet:

Skjern Håndbold

23

37

GOG Håndbold

22

36

Bjerringbro-Silkeborg

22

34

TTH Holstebro

21

25

Ålborg Håndbold

21

24

Århus Håndbold

21

19

Mors-Thy Håndbold

21

19

KIF Kolding København

21

17

Nordsjælland Håndbold

21

17

Ribe-Esbjerg HH

21

16

Skanderborg Håndbold

22

13

SønderjyskE

22

13

TM Tønder Håndbold

22

10

HC Midtjylland

0 0