Faaborg gjorde en god figur mod TM Tønder.

Foto: Flemming Andersen/TMT

Morten Jørgensen havde taget sit nye hold Faaborg ØH med til Tønder, hvor den stod på træningskamp mod TMT. Faaborg forventes at kunne slutte i top 4 i deres anden sæson siden oprykning, et hold som TMT naturligvis skal kunne slå. I sådan nogle kampe mellem hold fra to forskellige rækker, så spiller underdogs'ene normalt over evne, mens favoritterne ikke helt rammer niveau, således også lørdag middag.

Faaborg kæmpede med alt hvad de havde og skal have stor ros for deres indstilling. Især deres playmaker Mads Fischer Jensen var en fornøjelse at følge, og han var om nogen manden der sørgede for at Faaborg holdt trit. TM Tønder var dog et lille skridt foran, men fynboerne havde for let ved at komme til scoring. Felix Kasch kunne endelig spille med, og det var tydeligt at han mangler spilletid. Med mellemrum viste han dog, hvad han kan, og der er noget at glæde sig til. Ved pausen førte TMT 17-14.

Efter pausen slap energien op hos fynboerne, og de scorede kun tre gange på Niklas Simonsen i de første 15 minutter, hvor forsvaret også var steppet op. 23-17 til TMT og de unge kunne komme på banen, hvor de kørte en sejr på 28-23 hjem. Emil Berholt holdt fødselsdag og fejrede denne med 8 mål på 9 forsøg, foran bl.a. sin Farmor og Farfar, der havde taget turen fra Skjern.

En fin femmålssejr, og det er også den forskel der skal være på TM Tønder og Faaborg. På tirsdag spilles den sidste træningskamp, mod Grindsted i Grindsted.