Sammen er vi stærke viste sig fra sin bedste side.

Foto: Torben Sjøhart Lund.

Det var en magisk søndag aften i Fredericia, og det var hele vejen rundt en kæmpe holdindsats, fra holdet, fra teamet og fra Tønders fantastiske publikum der viste ligaklasse.

2275 tilskuere var det officielle tal i Fredericia. Hvordan man lige kom frem til det tal kan vi så undre os over, for man gik bare ind i hallen. Men der var mange, og de ca. vel nok lidt over 300 der holdt med Tønder kunne rent lydmæssigt sagtens overdøve de ca.1900 tilskuere der holdt med Fredericia. Her skal det dog siges at hjemmepublikummet også gav en flot opbakning. Kulissen var absolut ligaværdig og mange ligahold må kigge misundeligt mod Tønder efter den opbakning TMT fik.

Det var en intens første halvleg hvor der blev gået til stålet. Begge hold havde tomålsføringer og ved pausen stod det helt lige 14-14. Fredericia dækkede aggesivt og ofte over stregen, men de fik lov af dommerne og så kunne de jo lige så godt fortsætte med det. Når TMT gjorde det samme gav det fluks to minutter, men spillerne skal roses for ikke at lade sig gå på af modgangen. Første undertal vandt vi 2-0, mens vi tabte de næste to med et enkelt mål.

TM Tønder kom fantastisk ud til 2.halvleg og på under tre minutter blev det til 14-18. Herefter fulgte en rigtig svær periode og med 10 minutter igen var stillingen 22-20 til Fredericia. Torben Sørensen og Dennis Klinge tog nu initiativet. Christian Trans der havde stået rigtigt godt blev taget ud og Niklas Simonsen kom ind. Niklas leverede en mageløs præstation og tog fuldstændig pippet fra Fredericias skytter, og da Jacob Lyck smadrede bolden op i hjørnet til 25-24 til TMT lugtede det for alvor af to point. 

En udvisning til Rolf Ravn gav hjemmeholdet håb og en udligning, men TMT havde bolden. To sekunder før tid kom Jimmi Elmgaard farende ud og smadrede Felix Kasch ned, igen uden konsekvens, og hvad der efterfølgende skete vil stå i erindring i mange år. Der skulle tages frikast. Bolden blev sendt til Felix og Fredericia spillerne stormede frem, men de fire TMT spillere fik skilt muren fra hindanden, og den vilde svensker kunne hamre bolden ind bag en sagesløs Jimmi Andersen i FHK målet.

Så var der ellers jubelscener ad libitum. Spillere, udskiftere, holdledere og trænere løb alle efter en jublende Felix der bare skulle ned til hjemmepublikum i den anden ende og modtage folkets hyldets. Tilskuerne, altså de 300 der holdt med Tønder hoppede og dansede. Red Supports trommeskind blev udfordret, men overlevede. Det var ren ekstase.

Til sidst skal der lyde stor ros til træner Torben Sørensen. Han begik vel stort set ikke en fejl. Han tog chancer, men det gør vindere, og Torben er en vinder. Stor ros til hele bænken. Hvor er det fantastisk at se alle mand flyve op af stolene ved enhver redning, et hvert mål. det betyder så meget. Og ikke mindst en stor tak til de 300 fantastisk medlevende tilskuere. I var fantastiske. SAMMEN ER VI STÆRKE.