TMT har leveret varen.


TM Tønder har stort set spillet et perfekt efterår.

Foto: Torben Sjøhart Lund.

TM Tønder startede sæsonen som nedrykker fra ligaen, og det vil jo normalt betyde at man er favorit til oprykningen. Men et halvt hold var forsvundet over sommeren og et nyt hold skulle bygges op, og målsætningen (Top 3) virkede logisk og kunne såmænd være svær nok at nå.

Fredericia havde oprustet, Ajax havde handlet masser af rutine og oprustet økonomisk, mens hold som Odder, Skive og TSØ var andre spændende udfordrere til toppen. Det var derfor vigtigt at få en god sæsonstart mod en anden top 3 udfordrer, Ajax København.

TM Tønder startede sæsonen som lyn og torden og spillede en fantastisk kamp mod Ajax. Kun et udfald i slutningen af 1.halvleg hvor 5 minutter blev tabt 0-5 gav skår i glæden over sejren på 30-24. Det var vigtigt for holdet og de næste fire kampe blev vundet uden det store besvær.

Og så var der ellers topbrag i Fredericia. Foran lidt over 2000 tilskuere, hvoraf de 500 var fra Tønder, så vi en flot håndboldkamp der var ligaen værdig. Holdene skiftedes til at føre med 1-2 mål og 14-14 ved pausen var retfærdigt nok.På under tre minutter bragte TMT sig foran 14-18 og sensationen lurede. Seks minutter før slutfløjt fik Fredericia kæmpet sig tilbage til 23-22. Det var dog Fredericias eneste føring og med et dommedagshug smadrede Felix kasch sejren hjem i sidste sekund. En småpinlig protest fra FHK kunne dog ikke sætte skår i glæden og den blev også afvist.

Efterfølgende blev Odder sat til vægs i Tønderhallen, inden årets hidtil dårligste præstation var tæt på at koste point i Stoholm. En efterfølgende stensikker sejr i topkampen i Skive overbeviste os dog om at Stoholm var en enlig svale. Hjemme mod Sydhavsøerne skulle vi have dommerne fra Fredericiakampen og her var der paybacktime fra dommerne. Det så ud som om de havde lovet sig selv at de ville sørge for at TMT kom til at tabe en kamp, og det betød to tidlige røde kort til Boeriths og Ravn. TMT tabte for første gang en kamp.

Helt galt gik det i den efterfølgende kamp, hvor HØJ havde held med 7-6 spillet. ganske vist scorede vi 7-8 gange i tomt net, men HØJ scorede nærmest efter behag og vandt fortjent 36-34. Holdet skulle rejse sig hjemme mod Odense, og det var et hjemmehold der var begyndt at tvivle på sig selv. Det lykkedes at hente en sejr på 30-27 og den sidste udekamp i Frederikshavn viste tydeligt at TMT igen har fundet troen på egne evner. Sikker sejr på 28-23 i Frederikshavn og fuldt fortjent ligger TMT på 1.pladsen, julen over.

Overordnet set er vi i TMT Red Support rigtig godt tilfredse med de 22 point holdet har opnået. Havde nogen sagt at vi skulle holde jul på 1.pladsen efter at have vundet i både Fredericia og Skive, havde vi nok grinet lidt over det. Men det er sådan det ser ud og det skal vi være rigtig stolte af. Får vi 22 point i foråret og slutter på 44 point og samtidig er bedst indbyrdes mod Fredericia, så slutter vi garanteret på 1.pladsen. Det tør vi godt love, men der venter 13 finaler derude. Efteråret 2018 har været fantastisk og vi ser frem på et lige så flot forår 2019. Godt Nytår.