Sejr i første semifinale om en plads i ligaen.


Stærk dommer præstation da TMT slog TSØ.

Foto: Torben Sjøhart Lund.

Lad os bare lægge ud med de to upartiske herrer i gult, Thomas Kalisz og Michael Søegaard, der leverede den bedste dommerpræstation, set i Tønderhal 2 i ualmindelig lang tid. De lod spillerne spille håndbold, lod dem gå til den og brød ind med stor autoritet når det var nødvendigt. Klasse præstation.

Efter 12 minutter fik TMT sin 3.udvisning, men så havde man styr på dommernes linie og fik ikke flere udvisninger. 8-7 føring midtvejs i 1.halvleg blev til 8-10, da vi havde svært ved at styre TSØ's eneste reelle trussel, Martin Vilstrup. TM Tønder kom hurtigt tilbage igen og kunne gå til pause, foran 14-13. TSØ havde fået scoret for mange mål, hvor der ellers var blevet tacklet af, men ellers var det en godkend 1.halvleg.

Fra 2.halvlegs start kom TM Tønder mere i teten, men efter 9 minutter stod der igen lige, 17-17. Christian Trans begyndte at tage fra og han blev bare bedre og bedre for hvert minut der gik. På 5 minutter i midten af halvlegen gjorde Sydhavsøerne 18-17 til 18-20 med tre mål i træk og der var bange anelser. En flot fyldt Tønderhal 2 ville det dog anderledes, og det samme ville en af kampens bedste, lasse Nikolajsen, der med to mål gjorde det til 20-20.

TSØ kom på 20-21, men da alle spillere efter den scoring løb over mod bænken var Lasse Boeriths og Emil Bergholt lynhurtige med et hurtigt opgiverkast, så Lasse kunne løbe direkte ned mod TSØ bedste mand på dagen, keeperen Nikolai Neupart, og Lasse udlignede. Det var startskuddet på afgørelsen, og med yderligere tre mål i træk af Møller, Nikolaisen og igen Møller stod der 24-21 med 7 minutter igen.

Christian Trans fortsatte med at tage den ene bold efter den anden, og da Bergholt scorede til 27-23 med to minutter igen var sejren i hus. Kampen endte 28-25, til trods for 4 brændte straffekast, som må tilskrives en stærk TSØ keeper, men sejren kunne altså have været større,men det betyder ret beset ingenting.

I en nervøs og fysisk betonet kamp, hvor TSØ gerne ville have tempoet ud, så vi et TMT hold hvor mange bød rigtigt flot ind, og kun få ikke ramte dagen. Det var en mere end godkendt holdpræstation. Nu kan vi tage til Maribo med mere ro, velvidende at vi har en ekstra chance, mens TSØ er tvunget til at vinde.

  • Lasse Nikolajsen 6
  • Hans Martin Asmussen 5
  • Emil Bergholt 5
  • Ulrik Eggert 4
  • Matias Møller  3
  • Lasse Boeriths 2
  • Jesper Redlefsen 1
  • Rolf Ravn 1
  • Jeppe Jonasson 1