Læs Formandens beretning her.


Formanden kunne berette om en flot sæson ved fredagens generalforsamling.

Så er der igen gået et år siden jeg stod her sidst og hvilket år det har været. Vi startede med at være uovervindelige, 9 kampe i træk uden nederlag, ja til jul var vi sikre på, i hvert fald inde i vores hoveder, at vi rykkede direkte op.

Lad mig nævne:

  • Køge - Håndbold Tønder: 23 : 28
  • Tønder - HEI,Skæring: 29 : 25
  • Randers HH - Tønder: 27 : 37
  • Tønder - Otterup: HK 36 : 28  
  • Fredericia - Tønder: 25 : 26 (Den vilde kamp i Fredericia med protester og sidste øjebliksmål) 
  • Tønder - Odder: 29 : 23
  • Stoholm - Tønder: 25 : 27
  • Skive - Tønder: 32 : 37

Vi kunne ikke se der var nogen hold der kunne slå os – men vi blev klogere. To kampe mod Sydhavsøerne og HØJ fik os ned på jorden igen, men derefter snuppede vi faktisk 7 sejre igen 

Da vi nåede starten af april, hvor vi bankede Frederikshavn i den sidste kamp havde sæsonen foreløbige højdepunkter været de to kampe mod Fredericia. Især den første, hvor der var ca 500
supportere fra Tønder, hold op en stemning der var. Allerede under opvarmningen kørte det, der var en elektrisk stemning, Kampen bølgede frem og tilbage, men til sidst scorede Felix sejrsmålet efter et frikast og vi kunne fejre sejren som om vi var blevet Danmarksmestre – vi havde jo vundet over oprykningsfavoritterne fra T. Hansen – øh undskyld Fredericia.

De tog desværre andet stik på vores hjemmebane. Men alt i alt godkendt sæson. Vi var blevet nr 2 med et hold der havde sagt farvel til 9 spillere flot flot flot. Ja røsterne om nedrykning, havde været der fra diverse kendisser, men sammen er vi stærke og opnår rigtigt meget. Sidste sætning kan også bruges ifm sæsonens chok. Torben meldte ud, at han skulle opereres i hovedet, det så meget alvorligt ud, Wolle blev indkaldt som gardering – men efter kort tid var Torben tilbage – den mand er lavet af noget særligt, må jeg sige.

Vi var så klar til oprykningskampene mod Sydhavsøerne, der havde slået os 2 gange undervejs i turneringen. Det var en ordentlig mundfuld, men drengene rykkede sammen i bussen og satte Sydhavsøerne til vægs over 2 kampe. Der var faktisk ikke tvivl om sejren, selv om man som fan er i tvivl indtil ens hold fører med 10-12 mål.

Vi var så klar til de store kampe mod et ligahold. Der var til sidste tvivl om det blev Lemvig eller Kolding, men det blev i sidste ende Kolding. Her kom vores kasserer på overarbejde i den første kamp. Red Support solgte 207 billetter, hvor af vi selv fragtede de 90 i 2 store busser til Kolding. Vi havde i bestyrelsen valgt, at bussen var gratis for medlemmer, trofasthed skal belønnes synes vi. Og hvilken kamp og hvilken fanskare. Nogle vil nok mene miraklet skete, men drengene snakker ikke om mirakler, næ de ville bare vinde og det gjorde de og 5-600 TMT tilhængere overdøvede totalt 3000 KIFtilhængere og det var heller ikke et mirakel, vi er bare gode.

2. kamp i Tønderhallen, ja hallen var fyldt en time inden kampstart. Jeg vil skyde på ca 1700 tilskuere – det officielle var 1496, men der var i hvert fald fuld hus. Til denne kamp var Kolding lidt bedre forberedt og vores drenges blev spil blev lettere forkrampet – der var mange ligheder med Fredericiakampen, det kan godt være svært at leve op til så mange publikummers forventninger og kampen blev tabt stort.

Klar til 3. kamp i Kolding, vi var igen underdogs, alt kunne ske, men men KIF kørte på fra start, vi halsede bagefter, var bagud ved halvleg. Men pludselig skete der en masse, vi udlignede, kom foran – hold op hvor var der stille i KIF hallen undtagen i vores hjørne. Tror aldrig der er blevet banket så meget i trommerne, råbt og sunget, men alle gode tider har en ende og dem med flest mål til sidst vinder og det gjorde Kolding. Tillykke til dem med fornyet ligastatus.

En tak skal også lyde til øl/vand teamet. Finn og Morten der køber ind trailervis i Kvickly, kommer ned med øl/vand til kampene og henter resterne. Jan der sørger for at alle de tomme klamme dåser bliver solgt igen.

Tak til Kim for en af de bedste facebook/hjemmesider i Dansk håndbold. Ingen af de andre er så gode til opdateringer, som vi er. Tak til Allan for at passe godt på vores penge, ja vi bruger flere og flere, men sponsorindtægterne vælter ind, intet af dette sker af sig selv. Samtidig skal der også lige sælges lidt billetter og busture.

Tak til Torben vores hoffotograf, der tager rigtigt mange gode billeder. Du er godt nok ikke bestyrelsesformand mere, men vores superseje æresmedlem. Tak Flæske min trommeven. Vi styrer trommerne for vildt. Du sørger for bomberør og er vores faste mand i TV. Tak til jer alle både bestyrelse og medlemmer for en super sæson – hold kæft hvor jeg glæder mig til næste sæson, men det bliver nu rart med en lille pause ind imellem, hvor vi kan gætte på, hvem de nye spillere er.

Tak for i år
Esben Lind
Formand