Mental udfordring


Mental udfordring at spille uden publikum.

Af Kim Møller, Foto: Torben Lund.

Søndag klokken 17.00 spiller TM Tønder mod Team Sydhavsøerne i Tønderhal 2. Den kamp spilles som alle andre kampe i rækken uden tilskuere på grund af smittefaren af Coronavirussen. Der kan være mange meninger omkring denne beslutning, fakta er at smittefaren er er der, men for den almene dansker er den meget lille. Vi anser danskere som fornuftige mennesker der passer på sig selv og hinanden, vaker hænder og tager deres c vitaminer. Derfor kan man godt se dette tiltag fra divisionsforeningen som en overreaktion, efter et medieskabt massehysteri.

Alligevel taler vi om en epedemi og skal spredningen af sygdommen standses må der gøres noget og derfor bakker vi naturligvis op om tiltaget og bliver hjemme, selvom chancen for at der sker os noget på vej ned i hallen er større end risikoen for at være i hallen. Spillerne derimod har langt større risiko da håndbold jo er en kontaktsport.

At kampen skal spilles i en mennesketom hal kan være den største udfordring for spillerne på begge hold. Når man er vant til at blive hevet op af sine fans når tingene ikke lige kører, så må man hanke op i sig selv denne gang. I det hele taget bliver det en meget mærkelig, nærmest spøgelsesagtig fornemmelse at spille uden tilskuere. hvem der bedst klarer den del må tiden vise, men ingen tvivl om at når to så lige hold som TMT og TSØ mødes, så kan netop dette blive afgørende.

Vi håber at TM Tønder klarer opgaven og at resultaterne flasker sig i de andre kampe, så denne epedemi ikke skal komme til at afgøre hvem der rykker ned. Kom så TMT.